13 Antwoorden op “Hello world / Hallo Aarde”

  1. Hello Recardo. Thank you for reaching me. You sound healthy. Dutch humor has never left me, but alas the language has. I am curious to know what Life has delivered to my schoolmates. We are making history every day!

  2. Hello Daniel. Did not expect to reach you, I am very pleased. We plan to write about former classmates. And the ggs reunie site is growing almost every day now. Keep in touch, still making the future too!

  3. Hi, Danny
    Wow…thats a long time ago..still see me at your house, 3rd.floor near the Stadionweg. How is your sis? Were great times, like the schooltrip. If you wanna write, my mail is : frits.dewit@gmail.com
    By the way, I live in Israel and work with cinema..stay Safe and Rock On !!

  4. Na de afsluiting en het mislukken van het behalen van het mulodiploma, de examinator Engels vroeg mij op te noemen wat een boer zoal aan werkzaamheden verricht: ehhh??? ” milk the cow? Clean the eh.. stable? Wanhopig ging ik door de krochten van mijn hersens maar ik vond geen “rijtjes” en die verwachtte hij wel. Dat werd een dikke onvoldoende en dus zakte ik, jammer maar helaas! Ik had het vaste voornemen een verpleegstersopleiding te volgen en solliciteerde bij de Lutherse Diaconessen Inrichting op de Koninginneweg. Een klein ziekenhuis leek me wel wat. Dat ging goed, totdat ik een heel aardige jongen ontmoette. We wilden verloven, trouwen maar dat bleek tevens het einde van de opleiding (een diacones is een protestantse non en kennelijk was ik niet van plan dat te worden, want dan moest je vrijgezel blijven. Enfin, ik trouwde, kreeg kinderen en verhuisde naar Duitsland, waar mijn man gestationeerd werd bij de NAVO (inderdaad hij was militair) en daar bleek de Vrije school didactiek uitstekend van pas te komen. Op recepties en dergelijke praatte ik onbekommerd met Engelsen en Duitsers, zonder me ook maar 1 keer om “rijtjes” te hoeven bekommeren! De spreekbeurten, die we hadden moeten houden, wierpen hun vruchten af. Ongetwijfeld zal ik wel eens een taalfout hebben gemaakt maar daar werd je niet op aangesproken.
    Na 5 jaar keerden we terug naar Nederland, de kinders werden groot en ik belandde in de bejaardenzorg. Lekker goedkope kracht, wel de vaardigheden maar niet gediplomeerd, ik deed uiteindelijk wel de opleiding en slaagde voor het examen, maar ook daar vond ik toch niet mijn voldoening. Ik stuitte op een opleiding voor Activiteitenbegeleiders waar ook wat creatieve aspecten aan de orde kwamen. DAT bleek me heel goed te liggen. Ik werkte meer dan 8 jaar met bejaarden met dementie. Muziek, zingen, voorlezen, feesten organiseren en structuur brengen in tijd en meegaan in dwalende gedachten. Ik putte uit de lessen van school: spreken voor een grote groep? Ja hoor, geen probleem. Een uitstalkast maken voor de adventtijd? Even graven in de herinnering en de ideeën kwamen vanzelf. Eventuele tekeningen ook, allemaal ooit als “zaadje” geplant in de schooljaren. Ik ben de leraren van toen nog steeds dankbaar, ik weet dat ik mij zo heb kunnen ontwikkelen dankzij de school.
    Misschien is het ook leuk te vertellen hoe ik op de Vrije school ben gekomen. Dat kwam door een praatje van mijn moeder bij de bakker! Een jonger zusje van me was nogal druk en moeders had last van migraine, dus verzuchtte ze bij de bakker eens luidop: “ik wou dat ik haar naar een peuterklas kon brengen!” (je had toen alleen nog maar de kleuterschool vanaf 4 jaar). Een andere klant reageerde “ik leidt een peuterklas van de Vrije school, uw dochtertje kan wel bij mij terecht”. En zo geschiedde. Omdat ik op school ook niet lekker ging, o.a. door ziekteverzuim, zorgde at er voor dat mijn ouders ook mij naar de Vrije school stuurden. Toen niet op het Hygieaplein, maar tijdelijk in een gebouw in de Argonautenstraat. De lessen vond ik een verademing, tekenlessen, gedichten leren. NB ik heb kortgeleden er eentje weer naar boven gehaald, ooit geleerd van Mevr. de Boer-van Geer, onze klassenlerares. Voorjaar, geschreven door Jaques Schreurs. In deze moeilijke Coronatijd vond ik dat wel een opstekertje voor het nieuwsblad van het verzorgingshuis waar ik niet werk, maar waar ik nu in WOON. Want ach, een mens wordt wat ouder en ik kreeg een herseninfarct en raakte halfzijdig verlamd. En dan kan je niet meer zelfstandig wonen hè?!
    Wat ook weer blijkt uit de verbondenheid van een klassengemeenschap is het ontstaan van deze website en de reacties, lees allen en reageer ook! We blijven nieuwsgierig naar elkaar.

  5. Beste GGS oud-leerlingen,
    Volgens mij zat ik in 1966 in de 12e klas. Onze mentor was Walter Soesman. Op mijn eigen website staat een foto van onze klas. Ik denk dat die foto de 10e klas geweest moet zijn. Ga naar http://www.vrijeschoolstudiecoaching.com en dan naar het kopje “Over mijzelf”.
    Ik sta zelf nu alweer 44 jaar voor de klas, eerst 23 jaar Zeister Vrije School (basisschool) en daarna t/m nu Stichtse Vrije School Zeist v/o. Hoewel al lang met pensioen sta ik nog dagelijks les te geven met veel plezier. Waldorf zit inmiddels in de genen, want mij oudste dochter is docent muziek/koor aan de bovenbouw in Bergen NH en mijn middelste dochter is docent kunst aan het Geert Groote College Amsterdam.
    Het ga jullie goed en ik zie uit naar een fysieke reünie
    Beste groeten,
    Ruud Gersons

  6. Hallo,
    Voor een verhaal binnen mijn stamboomonderzoek ben ik op zoek naar mensen die Nico O.L. Taussig (1939-1999) hebben gekend.
    Ik schrijf een verhaal over mijn oma die in 1920/1921 bij het gezin van de moeder van Nico (Ilse Trebitsch) gewoond heeft.
    Had Nico kinderen? of zijn er ook broers of zussen bekend? , alle tips zijn welkom. Reacties graag naar mhmhuisman@gmail.com
    Alvast bedankt

  7. René Damen, was een klein jongetje, was alle 12 jaar in de klas, was niet zo pienter, wilde toneelspeler worden, werd echter euritmist, heeft jaren lang les gegeven, is over gegaan naar sozial werk en is kunstschilder. Is na 12 jaren Berlijn, sinds zomer 2021 terug aan de Bodensee. Vader van drie kinderen, grootvader van zes. http://www.reneda.info
    (sorry voor het slechte nederlands, bin aus der Übung).
    LEUK DEZE WEBSITE!
    Bedankt voor de moeite.

  8. Hallo allemaal! iedereen bekomen van de coronaperikelen? Het verbaasd me hoe weinig er gereageerd wordt, Ricardo is druk met het nieuwe huis, die zal niet veel tijd hebben, en er zullen mensen zijn, die op vakantie zijn of gaan. Maar het plan was dit jaar nog een reünie te organiseren, wie heeft daar zin in/tijd voor? Als we weten hoeveel mensen kunnen komen, kan ik nop zoek gaan naar een locatie. Het zal wel beperkt blijven tot een dagdeel, want overnachting is moeilijk. Zoals jullie misschien weten, ben ik in een rolstoel terecht gekomen, door een herseninfarct en ben ik afhankelijk, maar ik wil jullie wel vragen te reageren. Er zijn toch meer klasgenoten die uit het buitenland moeten komen (René, uit Duitsland, Lucia uit Zwitserland, Hermance uit Frankrijk, Frits uit Israël en Danny uit de VS (als hij wil komen!). Geef dus ook een tijdspanne aan denk maar aan september, oktober herfst dus. De laatste keer was in november(?), het sneeuwde in ieder geval en met name Frits, gewend aan hoge temperaturen (Israël) vond het maar niets. Geef het door en REAGEER!!!
    Tot later zoals ze tegenwoordig zeggen, AJU🤞💀😷👋😇😷🚞👽👽🤞👋🤪🤪☂️☂️☂️ Tot ziens, Marianne (realiseren jullie je dat we bijna allemaal 3/4 eeuw oud zijn?!

  9. Op zoek naar informatie en foto’s van klasgenoten, lees ik het idee om dit jaar nog een reünie te organiseren. Daar zou ik graag aan willen deelnemen. Wie ben ik: Jan Harro Turksma, zat in de klas met o.a. Rene Damen, Jaap Polak, Lucas Vis, Ben Perlee en natuurlijk met Ricardo. Die spreek ik nog wel eens. Dus hoop ik: tot ziens!

    1. Mijn naam is Andre Duim, ik zat ook in de klas met Rene Damen,Jaap Polak ,Lucas Vis , Ben Perlee en Ricardo.
      Ik zou graag aan een reunie willen deelnemen.

  10. Beste reünisten, ik ben oud leerling en sta op een foto, waaronder de vraag staat wie er opstaan. Dat is mijn klas met mijn leraren:

  11. Beste reünisten, De opbouw en toegang tot de site snap ik niet, maar dat geeft niet. Mooi initiatief. Ik was blij verrast met de bovenste foto bij de leerkrachten. Daar sta ik zelf ook op, met de rest van de klas en deze moet genomen zijn aan het einde van de 12 klas: 1968. Alle namen van de leerlingen ken ik en van de meeste leraren ook. Wat een geweldige college! Een aantal van hen heb ik nog altijd hoog in mijn vaandel! Zij hebben mijn eigen vrijeschoolleraarschap mede gevormd. Neem contact met me op voor nadere uitleg. Hartelijke groeten, Gert Ruijer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *